Madelenes insamling för utsatta fattiga flickor/kvinnor

Ge en gåva
Skapad av:
Madelene Westbom
Samlar in till:
ActionAids allmänna arbete

Madelenes insamling för utsatta fattiga flickor/kvinnor

Kära vänner, familj och kollegor.

Varje dag ser vi på nyheterna, läser i tidningarna och på internet om katastrofer, krig, fattigdom och mänskligt lidande världen över. Det blir lätt vardagsmat som vi förfasar oss över men kanske inte reflekterar över speciellt mycket minuten efter, och många gånger blir vi hemmablinda i vår trygga lilla del av världen med våra i-landsproblem. Kanske tänker man att någon annan får hjälpa som har möjlighet och pengar. Men jag skulle vilja be dig stanna upp en stund och verkligen reflektera över tanken på om katastrofen var framme i vårt lilla skyddade land. Om du eller din familj inte hade mat för dagen, om dina barn blev utsatta för misshandel, våldtäckt eller om de var tvungna att gå på gatan för att skaffa pengar till mat. Om du, din syster, din mamma eller din dotter blev sålda till trafficking eller fick syra kastat i ansiktet och sina liv förstörda. Hur skulle du vilja att omvärlden agerade då?

Man måste inte vara miljonär för att hjälpa. Visste du att 300 kr ger mat i en hel månad för en hel familj. Actionaid är en organisation som främst arbetar för att hjälpa flickor och kvinnor i fattigdom eftersom de är dessa som främst utsätts för våld, övergrepp och diskriminering. De blir sålda som sexslavar, våldtagna i sina hem, blir utsatta för attacker med frätande syra mot ansiktet.

Fattiga kvinnor och flickor är världens mest utsatta, i hemmet i fredstid och i väpnade konflikter. Allt oftare används våldtäkt systematiskt som ett vapen i kris- och krigsdrabbade områden, särskilt vid etnisk rensning då våldtäkt sätts i system för att bryta ner befolkningen.

Våld mot kvinnor och flickor har sin grund i ojämlikhet mellan män och kvinnor i världen. Våld mot flickor är också en nyckelfaktor som hindrar dem från att få tillgång till utbildning, som skulle kunna ge dem en bättre start i livet och minska fattigdomen.

Actionaid arbetar med sina projekt i Afrika, USA, Latinamerika, Asien och Europa för att bekämpa världens fattigdom. Det finns nog med mat åt alla i världen. Trots detta lägger sig 1 miljard människor hungriga varje kväll. Fattiga kvinnor och flickor utgör världens mest utsatta. Varje dag nekas de sina grundläggande rättigheter och diskrimineringen leder till ökad fattigdom. Vi kan alla göra en insats för att hjjälpa. Det måste inte vara halva lönen eller en mindre förmögenhet. Ge 20kr, 50 kr om du bara kan avvara det. Varje krona gör skillnad. Tillsammans kan vi förändra och din gåva kanske räddar en flickas liv.

Tack för att du tagit dig tid att läsa detta!

Var välsignad!

/Madelene
Ge en gåva
350 kr
7%
0 Dagar kvar

Madelene Westbom gav 150 kr

Senaste aktivitet

  • Isabella Ferlass Jansson Isabella Ferlass Jansson gav 50 kr

    Vilket fint initiativ Madelene! Fin text och bild har du också :-)) All lycka till med spridningen av din insamling! Håller alla tummar och tår för dig!

  • Anonym användare Anonym användare gav 150 kr

  • Madelene Madelene gav 150 kr

    Mitt första bidrag